Liturghie arhierească de hramul mănăstirii

Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nectarie, ocrotitorul Mănăstirii Radu-Vodă, a început în după-amiaza zilei de 8 noiebmbrie, moment în care moaştele sfântului au fost purtate în procesiune solemnă şi depuse într-un baldachin frumos împodobit, în afara bisericii. Slujba de Priveghere a fost oficiată de către un sobor de preoţi şi diaconi, protia fiind deţinută de către Preacuviosul Arhimandrit Timotei Aioanei, exarh cultural al Sfintei Arhiepiscopii a Bucureștilor.

În zorii zilei de 9 noiembrie, în biserica manăstirii a fost săvârşită rânduiala Ceasurilor şi Slujba Acatistului Sfântului Ierarh Nectarie. Sfânta Liturghie a fost celebrată de către Înaltpreasfinţitul Calinic, Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului, Preasfinţitul Varlaam Ploieşteanul, Episcop-Vicar Patriarhal şi Preasfinţitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, împreună cu un ales sobor de preoţi şi diaconi.

Tâlcuirea pericopei evanghelice a fost rostită de către  Preasfinţitul Varlaam Ploieşteanul, prilej cu care a evidenţiat trăsăturile unui păstor de suflete, dobândite deplin de către Sfântul Ierarh Nectarie, prin virtutea dragostei.

La sfârşitul slujbei Înaltpreasfinţitul Calinic a adresat poporului cuvânt de binecuvântare şi a vorbit puţin despre marea taină a vieţii şi despre lucrurile minunate cu care Dumnezeu îi înconjoară pe oameni.