Evenimente recente

Fericiți cei ce n-au văzut și au crezut.

Hristos a înviat!

Iată Împăratul tău vine la tine blând şi șezând pe asină

Intrarea Mântuitorului în Ierusalim se mai numește și Duminica Floriilor, pentru că creștinii poartă, ca odinioară, ramuri verzi în mâini, amintind de biruința lui Iisus Hristos asupra morții și a noastră asupra patimilor.

A început să ude cu lacrimi picioarele Lui…

În duminica a cincea din Postul cel Mare, la Mănăstirea Radu Vodă, liturghia a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul - Episcop Vicar al Sfintei Arhiepiscopii a Bucureștilor, care a slujit alături de soborul Mănăstirii.

Ce ar putea să dea omul, în schimb, pentru sufletul său?

Astăzi, Biserica ne pune înainte chipul cinstitei și de Viață făcătoarei Cruci. De aceea, am ascultat cum Sfântul Apostol Pavel vorbește despre jertfa Mântuitorului prin care a împăcat pe om cu Dumnezeu, prin care se dă viață tuturor celor ce cred în El.

Au venit la El aducând un slăbănog

Din mulțimea sfinților pe care Biserica îi cinstește, Sfinții Părinți au hotărât ca, în timpul Marelui Postul al Paștelui, să fie pomenit Sfântul Grigorie Palama, exemplu de pocăință și nevoință, care L-a iubit pe Dumnezeu și care a arătat că schimbarea firii căzute se poate face prin harul și lucrarea Duhului Sfânt de către cei ce doresc aceasta cu adevărat.