Intrarea în biserică a Maicii Domnului

Astăzi, 21 noiembrie biserica prăznuiește sărbătoarea intrării Maicii Domnului în Biserică. La mănăstirea Radu Vodă, sfânta liturghie a fost săvârșită de către Preasfințitul Timotei Prahoveanul, Episcop Vicar al Sfintei Arhiepiscopii a Bucureștilor, înconjurat de soborul sfintei mănăstiri, dar și de către părinții profesori ai Seminarului Teologic Nifon Mitropolitul. 

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a arătat împortanța cinstirii Maicii Domnului, atât prin sărbătorile închinate ei în decursul anului, cât și prin frumoasele cântări pe care Biserica i le adresează la fiecare slujbă. Preasfințitul Părinte Timotei a vorbit despre nașterea minunată a Fecioarei Maria și despre modul cum ea a fost închinată de mică lui Dumnezeu, fiind adusă de părinții săi la Templul din Ierusalim.

Sărbătoarea de astăzi ne arată cât de important este să aducem pruncii la Biserică și să îi închinăm lui Dumnezeu. Sunt foarte mulți oameni în zilele noastre care nu numai că nu aduc tinerii pe calea bisericii, dar nu știu ce să mai urzească pentru a-i depărta de Dumnezeu. Toți cei care vin la Biserică de la vârste fragede sunt oameni buni și binecuvântați de Dumnezeu.

Sărbătoarea intrării Maicii Domnului în Biserică ne mai învață și faptul că peste tot sunt oameni care slujesc Bisericii, atât bărbați drepți, cât și femei văduve, dar și tineri curați care fac cinste sfintelor locașuri. La sfârșitul liturghiei Preasfințitul Timotei Prahoveanul i-a împărtășit pe elevii seminariști care s-au pregătit prin post și rugăciune pentru primirea Sfântului Trup și Cinstitului Sânge al Domnului.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Timotei Prahoveanul a hirotonit întru preot pe diaconul Ioan Grigore, pe seama Parohiei Popa Nan din Protopopiatul Sector 2 Capitală, iar pe Ciprian Ioan Ciorâță întru diacon pe seama Parohiei Vărăști, Protopopiatul Ilfov Nord.