Încrederea deplină în puterea lui Dumnezeu, aduce pace și mângâiere sufletului împovărat

Creștinii ortodocși s-au aflat astăzi în Duminica a XVIII-a după Rusalii. La Mănăstirea Radu Vodă, Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop Vicar al Sfintei Arhiepiscopii a Bucureștilor, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi viețuitori ai acestei Sfinte Mănăstiri.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de Părintele Arhimandrit Nectarie, Starețul Mănăstirii, care a vorbit despre importanța credinței nestrămutate și despre roadele încrederii depline în puterea lui Dumnezeu de a ocârmui viața noastră.

Omul, de obicei, este superficial mulțumindu-se cu puținul vieții duhovnicești, însă Dumnezeu îl îndeamnă permanent sa mâne mai la adânc, să se depărteze de țărm, de lucrurile cele nefolositoare, de grijile apăsătoare, de alergarea zilnică spre nicăieri. Dumnezeu îl așteaptă mereu pe om și îl sfătuiește să mâne înspre adâncul sufletului, să caute să se liniștească, să se depărteze de grija cea lumească și să caute să îl asculte pe Dumnezeu, să vorbească cu el prin rugăciune și astfel ridicând mreaja să găsească rodul bogat al comuniunii omului cu Dumnezeu, al stării de prezență continuă în fața Tatălui ceresc, care aduce pace și mângâiere sufletului împovărat de grijile lumii acesteia.