BUNA VESTIRE

În fiecare an, pe data de 25 martie, Sfânta Biserică prăznuiește vestea cea bună a întrupării Domnului Iisus Hristos, veste pe care Preacurata Fecioară Maria a primit-o de la Arhanghelul Gavriil. Cu această ocazie, la Mănăstirea Radu Vodă, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către Preasfințitul Ieronim Sinaitul, Episcop Vicar Patriarhal, alături de soborul sfintei mănăstiri, în frunte cu Preacuviosul Părinte Arhimandrit Nectarie Șofelea - Starețul mănăstirii și exarh administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Preasfințitul Părinte Ieronim ne-a reamintit faptul că Dumnezeu a trimis oamenilor vestea întrupării Fiului Său, prin intermediul îngerilor Săi. Fecioara Maria este cea care primește cu smerenie, bucurie, dar și cu uimire, taina pe care Îngerul lui Dumnezeu i-o vestește. Fecioara Maria reprezintă, ne spune Preasfințitul Părinte Ieronim, tot ceea ce a avut mai bun de oferit neamul omenesc lui Dumnezeu, iar Sfânta Biserică o cinstește ca fiind pururea Fecioară. Maica Domnului poartă de grijă întregului neam omenesc, rugându-se pentru fiecare dintre noi, ca să putem ajunge să Îl cunoaștem și să Îl cinstim, așa după cum se cuvine, pe Fiul Său.

În sufletul curat și fecioresc al Fecioarei Maria, ne-a explicat Preasfințitul Ieronim Sinaitul, sunt cuprinse toate darurile cu care au fost înzestrate cetele îngerești, de aceea cântările bisericești o numesc “ceea ce ești mai cinstită decât Heruvimii și mai mărită fără de asemănare decât Serafimii”.

Maica Domnului rămâne pentru întreaga lume creștină, modelul desăvârșit de ascultare, jertfă și apropiere față de Dumnezeu. Fiecare dintre noi suntem chemați în acest post să ne curățim sufletul prin pocăință și să îl apropiem de Dumnezeu prin participarea la Sfintele Taine și mai ales prin Împărtășirea cu Cinstitul Trupul și Sfântul Sânge al Domnului nostru Iisus Hristos.