Binecuvântarea Patriarhului Alexandriei Theodor al II-lea

În anul 1614, Patriarhul Alexandriei Chiril Lucaris a târnosit biserica Mănăstirii Radu Vodă. Astăzi, după aproape patru veacuri, obştea mănăstirii noastre primeşte din nou binecuvântarea unui patriarh alexandrin, şi odată cu ea, pe cea a sfinţilor părinţilor care s-au nevoit în pustia Egiptului.

Patriarhul Alexandriei Theodor al II-lea şi-a exprimat bucuria de păşi în mănăstirea ce are ca ocrotitor pe Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul, asemenea paraclisului reşedinţei sale patriarhale, din Cairo. Preafericirea Sa a îngenuncheat la mormântul vrednicului de pomenire Patriarh Justinian Marina, care a menţinut dialoguri de pace şi dragoste cu Biserica din Alexandria.

Totodată, Patriarhul Theodor al II-lea şi-a exprimat dorinţa de a reveni pe meleagurile României pentru oferi sfintei noastre mănăstiri o raclă cu moaşte ale Sfântului Ierarh Martir Chiril Lucaris. Preafericirea Sa a înmânat părintelui stareţ o cruce de binecuvântare pentru blagoslovirea părinţilor din obştea mănăstirii şi a tuturor credincioşilor.

Vizita oficială s-a încheiat cu glăsuirea troparului Sfântului Ierarh Chiril Lucaris.